VI UTÖKAR MED NYA BLANDNINGSTANKAR OCH LAGRINGSTANKAR I GÄVLE

I början av förra året började vi tillverka en ny produkt på test i vår anläggning i Gävle, en produktserie av ensileringsmedel för kunds räkning. Testet föll lyckat ut så i år investerade vi i fyra nya lagringstankar för produkterna. Samtidigt investerade vi även i en blandningstank och en lagringstank för att kunna blanda citronsyralösning, som används för rening.

Den mest intensiva perioden för ensileringsmedel, som vi har börjat tillverka i vår anläggning i Gävle, är precis förbi.
– Förra året blev vi kontaktade av vår nuvarande uppdragsgivare. De hade tagit fram recept på en ny produktserie ensileringsmedel, som förhindrar att gräset i balarna ruttnar. Vi började tillverka produkterna på test. I år har vi satsat ordentligt, berättar Jari Jussi, som arbetar på anläggningen i Gävle.
Volymerna har ökat kraftigt och tonvikten av volymerna levereras inom Sverige, men en del går även på export.
– Vi tillverkar produkten och levererar antingen i tankbil, i 1000 litersbehållare, tappar upp på 200 litersfat eller 25 litersdunkar till mindre jordbruk. Vår uppdragsgivare sköter försäljningen av produkten. Detta är ett led i Swed Handlings strategi att kunna erbjuda våra kunder legotillverkning enligt deras egna recept.
För att klara produktionen har vi investerat i fyra nya lagringstankar om 28 000 liter styck.
– Varje tillverkad batch är på 15 000 liter. På varje batch tar vi prover för att se att bland annat densiteten är rätt.

Fler investeringar
Nu när högsäsongen för ensileringsmedel är förbi är det fullt fokus på våra andra produkter: bland annat natriumhypoklorit, som vi kör till stora badanläggningar under sommaren och tillverkning av AdBlue. Vi har tillverkat AdBlue i Gävle sedan 2016, idag producerar vi 45 000 liter om dagen.
Samtidigt som vi investerade i nya tankar för ensileringsmedel investerade vi även i en blandningstank och en lagringstank för vår citronsyralösning.
– Vi gör blandningar av citronsyralösningen med olika procenthalter som vi levererar till bland annat reningsverk, för vattenrening. Det har vi gjort i Gävle sedan slutet av maj i år, så det är helt nytt för oss.

NÄRPRODUCERAD OCH MILJÖVÄNLIGT – ETT FINT SAMARBETE MELLAN SWED HANDLING OCH LANTMÄNNEN