Thomas kommer in med enorm erfarenhet: “Jag ska vara ute på fältet och träffa kunder”

Med lång erfarenhet inom kemikaliebranschen kom vår nya Key Account Manager Thomas Skullman till oss i början av februari. Efter att ha arbetat på ett multinationellt bolag sökte han något mindre och mer familjärt med kortare beslutsvägar. 
– Det känns väldigt rätt. Jag har varit i branschen länge och aldrig hört någonting negativt om Swed Handling, snarare tvärtom.  Jag ser verkligen fram mot att påbörja en ny resa här.

 
Efter att ha arbetat inom bilbranschen i 18 år gick Thomas Skullman över till kemikalier 2005. 
– Jag är inne på andra veckan och gömmer mig fortfarande bakom att jag är ny, skojar han.
Även när han arbetade med bilar hanterade han många kemtekniska produkter och hade en bra relation med det företag han sedan började arbeta på.

Familjärt och korta beslutsvägar

Senast kommer han från ett stort multinationellt bolag med 55 000 anställda.
– På stora företag är det relativt trögjobbat med långa beslutsvägar mm. 

När man arbetar nära hela organisationen, samt har engagerade kollegor som man har på Swed Handling, är det ett helt annat driv och beslutsvägarna är kortare, säger han och fortsätter:

– Jag värdesätter även mjukare värden som trivselnivå. Här är alla glada och trevliga och vi kan ta en kopp kaffe ihop.  


Att söka nytt jobb när man är 58 år gammal är inte det enklaste.

– Jag har själv suttit i rekryteringsprocesser och valt bort äldre sökande, men det är ett feltänk. Visst springer jag inte lika fort som en 25-åring, men jag springer mer rätt än vad jag gjorde som 25. Jag är mycket lugnare och tryggare nu än när jag var 25 år, kanske lite klokare med. Jag är glad att även Rickard såg värdet i att anställa en erfaren kollega. 

Stimulerande med personlig utveckling

På Swed Handling arbetar Thomas inte bara med våra produkter riktade till bilbranschen.

– Det är spridda skurar och jag skjuter brett. Även om jag känner igen produkterna har jag inte arbetat med baskemikalier tidigare. Jag har sålt exempelvis lampolja, men inte N-paraffin som ingår i lampolja , säger han och fortsätter:  

– Swed Handling har en stark position på råvarusidan och en otroligt fin tillväxt. Det är ett privilegium att få arbeta med det man tycker är kul och jag har haft turen eller förmågan att hamna rätt. Att arbeta på Swed Handling känns väldigt rätt. Ett stabilt företag med sunda värderingar.

 

 

Nu får säkerhet ännu större fokus på Swed Handling