Swed Handling nomineras till Årets Företagare

När företagargalan arrangeras i Norrköping 20 april kommer syskonen Rickard Andersson och Therese Ekholst, som idag driver Swed Handling, sitta i publiken. I år är de nämligen nominerade till det hedervärda priset Årets Företagare. 
– Jag ser fram emot en trevlig kväll där vi får träffa andra företagare i Norrköping. Det är kul att vara omnämnd i dessa sammanhang. Skulle vi vinna är det bara en bonus, säger Rickard.

 

Swed Handling börjar bli ett alltmer välkänt företag i Norrköping. Trots utmaningar i samhället har det gått framåt, vilket nu Företagarna har uppmärksammat. I år är Rickard Andersson och Therese Ekholst, som driver Swed Handling nominerade till Årets Företagare. 
– Det är spännande och superkul att vi har blivit nominerade, säger Therese.  

Rickard berättar att Företagarna inte bara tittar på ekonomisk tillväxt och hur stort företaget är, kriterier som hållbarhet, miljö och personal spelar också in. 

 

Hållbarhet, miljö och personal

Therese berättar att de har arbetat hårt med vår Hållbarhetsrapport, något vi är tidiga i branschen med att ta fram. 

– Redan för två år sedan tog vi frivilligt fram en riktigt seriös hållbarhetsrapport. När det kommer till miljö ligger vi i framkant. Vi letar hela tiden efter miljöförbättrande åtgärder och föreslår mindre miljöbelastande produkter för våra kunder. Dessutom har vi branschens mest utbyggda retursystem för emballage. 

Att personalen trivs och mår bra är av största vikt för oss. Anledningen till vi varit så framgångsrika är till stor del att det är ett lagarbete där alla är inkluderade. 

– Vi får ofta höra hur familjär stämning vi har på Swed Handling. Vi arbetar mycket med att risker, utbildning och vi firar både framgångar och födelsedagar. 

 

Flera spännande nyheter i pipen

På företagargalan den 20 april kommer Swed Handling att representeras av just Rickard och Therese. 

– Det ska bli kul att få träffa andra deltagare, äta god mat och ta del av underhållning. Hittills har 2023 varit riktigt bra, då vi bland annat har förvärvat Kebelco. Vi har fler nyheter i pipen och vi vill framåt. Jag är övertygad om att det kommer att bli ett händelserikt år avslutar Rickard. 

Lyckad säljkonferens där vi pratade resultat, mål och framtid