SWED HANDLING BLIR RIKSTÄCKANDE – TACK VARE FÖRVÄRV AV JACKS ENTREPRENAD

Förvärvet av Jack Entreprenad innebär att vi sen 1 augusti har en lagerhub även i västra Sverige. Det betyder att Swed Handling nu är ett rikstäckande företag som kan erbjuda en hög servicegrad till kunder från norr till söder, från öst till väst.

För fyra år sedan inledde Swed Handling ett samarbete med Jacks Entreprenad, som sen dess har producerat AdBlue i Björketorp, mellan Borås och Varberg. De har även levererat produkten till kunder i södra och västra Sverige.
1 april köpte vi Jacks Entreprenad och under sommaren har företaget fusionerats in i Swed Handling.
– Förvärvet ger oss förutsättningar till fortsatt expansion. Innan har vi varit starka i norra och östra Sverige, nu blir vi rikstäckande och mer konkurrenskraftiga i södra och västra delen av landet, säger Rickard Andersson, vd på Swed Handling.

Kan erbjuda högre servicegrad till kunderna
Vi fortsätter att producera och leverera AdBlue från Björketorp, men utökar verksamheten och kommer kunna erbjuda bättre logistik i området även för våra andra produkter.
– Vi kommer att satsa på att förbättra logistiken med egna bilar som utgår från Björketorp. Det innebär att vi kan öka servicegraden för både nya och befintliga kunder. Ska vi vara konkurrenskraftiga i hela landet är logistik en avgörande faktor.
Rickard berättar att det länge har varit en dröm att starta ett lager i västra Sverige.
– Nu är det verklighet. Detta är ett steg i rätt riktning för att vi ska nå målsättningen att omsätta en halv miljard kronor år 2025.

VI UTÖKAR MED NYA BLANDNINGSTANKAR OCH LAGRINGSTANKAR I GÄVLE