“SWED HANDLING ÄR SOM EN GAMMAL VÄN MAN VILL HÅLLA KONTAKTEN MED”

Vår uppskattade personalchef Anita Hedling lämnade Swed Handling för andra utmaningar för fyra år sedan. Nu är hon tillbaka och personalen vittnar om att hon varit efterlängtad.
– Att känna sig så här uppskattad är en riktig energiboost!

Anita Hedling lämnade sin tjänst hos oss för fyra år sedan, men hon försvann inte helt. Bland annat har hon varit bollplank åt den HR-konsult som tog över hennes arbetsuppgifter och hjälpt oss med löner.
– Jag har suttit på läktaren, nu får jag vara med och sparka på bollen igen.
Hon berättar att det känns jättebra att vara tillbaka som personalchef på Swed Handling.
– Det var nog meningen att det skulle bli så här. Jag har haft kontakt med företaget och gamla kollegor under hela tiden. Vissa företag är lättare att lämna än andra. Swed Handling är som en gammal vän man vill behålla kontakten med.

Den familjära stämningen på företaget är en av anledningarna till hon längtade tillbaka.
– Jag har funderat på hur vi har lyckats skapa en sån bra stämning här, Swed Handling är ju inget litet bolag. Den kulturen vi har här är på riktigt, inte bara fina ord på väggen. Det är svårt att få samma känsla på ett annat företag.
Mottagandet nu när hon är tillbaka är varmt.
– Alla är jätteglada att jag är tillbaka. Det är en riktig energiboost att känna sig så uppskattad. Jag pratade med en kille i produktionen som hade berättat för sina nya kollegor hur bra det är att jag är tillbaka. Det är höga förväntningar att leva upp till, skrattar hon.

Med nya ögon
En annan anledning till att Anita valde att komma tillbaka är att hon har sett vår positiva utveckling under åren.
– Det hände mycket när jag arbetade här och det har bara eskalerat. Att komma tillbaka är både ett tryggt val och en spännande utmaning. Jag vill vara med och bidra till utvecklingen och att vi fortsätter gå framåt.
Att Anita har varit borta under ett par år ser hon bara som en fördel.
– Nu när jag har sett någonting annat kommer jag in med nya ögon. Jag har fått perspektiv och vet bättre nu vad jag vill göra och vad jag tycker behöver göras.

VÅR FÖRSTA HÅLLBARHETSRAPPORT ÄR HÄR – NU STEPPAR VI UPP ARBETET YTTERLIGARE