SOMMAR INNEBÄR HÖGT TRYCK PÅ KLOR

Sommaren är här, och med den en ökad efterfrågan på poolprodukter. Vår innesäljare Kai Korkalainen berättar att nu under pandemin är det en boom av fast och flytande klor till privatpersoner.

Sommar och bad går hand i hand. Därför är efterfrågan på produkter för att rena pooler högt just nu.
– Volymen av klor som går till våra återförsäljare har ökat markant. Under pandemin har allt fler privatpersoner byggt pooler, berättar Kai Korkalainen, som ansvarar för poolprodukter samt AdBlue® och spolarvätska på Swed Handling.
Han berättar att vi levererar allt från stora tankbilar med natriumhypoklorit till fabriker och simhallar till fast och flytande klor för hemmabruk till återförsäljare. Till simhallar kör vi ut ungefär 5000 liter i tankbil per leverans. Till privata pooler levererar vi i 3 eller 5 kilosförpackningar och säljer under varumärket AllKemi.

Skillnad på klor och klor
För oss ligger fokus på att leverera produkter med hög kvalitet i rätt tid. Därför har vi en konstant dialog med våra kunder om vad som fungerar bäst.
– Det är stor skillnad på produkterna på marknaden. Billigare varianter har sämre klorhalt, vilket inte ger samma effekt vid rening. Våra produkter är effektiva och de förbättras varje år.

För att säkerställa den höga kvaliteten tar vi hem produktspecifikationer på all klor vi beställer. Vi gör även egna tester för att se till att produkterna fungerar så som det är sagt.
– Många återförsäljare kontaktar oss när det gäller poolvård då de hört att våra produkter är bra. Det har givit ringar på vattnet.
Säkerhet har också hög prioritet hos oss Vi använder alltid handskar och glasögon när vi hanterar klor.
– Även privatpersoner ska hantera klor med respekt. Det är en frätande produkt som är farlig att få i ögonen.


“SWED HANDLING ÄR SOM EN GAMMAL VÄN MAN VILL HÅLLA KONTAKTEN MED”