NÄRPRODUCERAD OCH MILJÖVÄNLIGT – ETT FINT SAMARBETE MELLAN SWED HANDLING OCH LANTMÄNNEN

Vi är den aktör i Sverige som säljer mest köldbärarsprit. Den är även den mest miljövänliga köldbärarspriten på marknaden. Produkten framställs av Lantmännen Agroetanols fabrik i Norrköping, av vete odlad av lokala lantbrukare. Vi tappar sedan upp produkten och levererar med våra egna turbilar.

För lite drygt 15 år sedan fullkomligt exploderade intresset för att installera bergvärme. Först i privata villor, men nu börjar även hyreshus, köpcentrum och lagerlokaler få den populära uppvärmningsmetoden installerad. Slingorna som går i marken är fyllda till 2/3 av vatten och 1/3 köldbärarsprit. Det är köldbärarspriten som transporterar upp värmen ur marken till en pump som extraherar värmen till element eller golvvärme.

Störst i landet på köldbärarsprit
Swed Handling säljer störst volym av köldbärarsprit i Sverige, runt tre miljoner liter per år.
– Det fina med vår produkt är att etanolen framställs av Lantmännen Agroetanols fabrik, endast ett stenkast från vårt kontor i Norrköping, säger Rickard Andersson, vd på Swed Handling.
Han berättar att vi har ett djupt samarbete som sträcker sig flera år tillbaka.
– Produkten framställs av grödor, främst vete som odlas av lantbrukare i närheten.

Hållbart och cirkulärt
Vi tappar upp köldbärarspriten i önskad förpackning i vår moderna fabrik i Norrköping och säljer under varumärket E-therm KBS Agro. Man kan även få den i färdigspädd lösning. Sen kör vi ut den till återförsäljare och direkt till arbetsplatser med våra egna turbilar.
– Vi tar även tillbaka tomma IBC-behållare. Mer hållbart och cirkulärt kan det inte bli.

Här kan du läsa mer om våra turbilar och de fasta scheman de kör efter!


EGNA TURBILAR GER EN EXTRA SERVICE TILL KUNDERNA