Hållbar leveranssäkerhet med våra egna turbilar

Vi på Swed Handling tar vårt ansvar för att minska negativ miljöpåverkan och främja hållbar utveckling. Därför har vi valt att driva våra turbilar med HVO-bränsle, ett fossilfritt bränsle som sänker koldioxidutsläppet med upp till 90 procent. 

 

Cirka 70 procent av all distribution av företagets produkter sker med egna turbilar. Totalt har vi sju turbilar plus en tankbil som utgår från både Norrköping, Gävle och Björketorp. Detta gör att vi geografiskt täcker en stor del av Sverige. Med dagliga leveranser ut till våra kunder är det en självklarhet för oss att göra allt vi kan för att minimera vår miljöpåverkan. Därför har vi sedan 2016 valt att använda HVO som bränsle i alla våra turbilar. HVO, Hydrerad vegetabilisk olja, är ett fossilfritt bränsle som sänker koldioxidutsläppet med upp till 90 procent. Bränslet är tillverkad av 100 procent förnybara råvaror som inte släpper ut någon ny koldioxid i atmosfären. 

 

- Planen är att fortsätta att köra våra turbilar på HVO, beroende på hur fordonsbranschen utvecklar sig kan det vara av intresse att elektrifiera våra transporter, men detta är ingenting som är intressant i dagsläget. Långsiktigt kommer vi förhoppningsvis utöka med fler turbilar, säger Therese Ekholst, Transport- och Säkerhetschef på Swed Handling. 

 

Våra egna turbilar utgör en värdefull servicetjänst som gynnar både oss och våra kunder. Detta möjliggör att vi kan upprätthålla en hög servicenivå och säkerställa leveransprecision till våra kunder. För att ytterligare reducera vår miljöpåverkan, tar vi emot, fraktar hem och återanvänder våra kunders returemballage. Dessutom erbjuder vi överpumpning för kunder med egna tankar. 

 

Här kan du se våra turbilscheman för respektive orter. Varmt välkommen att kontakta oss om du har några frågor kring våra turbilar. 

Vi är Sveriges enda företag som har en Svanengodkänd spolarvätska