Lars Wilhelmsson stärker Swed Handlings team som ny produktchef

Välkommen säger vi till Lars Wilhelmsson, vår nya produktchef för oorganisk kemi. Med en lång bakgrund som produktchef ser han fram emot nya utmaningar och lära känna våra leverantörer och kunder.


Lars började sin tjänst i mars som produktchef för oorganisk kemi och har kommit in i sin roll bra.

- Min första tid har varit fantastisk. Jag är fortfarande i inlärningsfasen och fokuset ligger på att hitta rätt i alla våra system, skapa en bra kontakt med alla leverantörer och lära känna mina nya medarbetare.

Som produktchef är Lars kommersiellt ansvarig för våra produkter. Han har även ansvaret att bibehålla god kontakt med våra befintliga leverantörer samt söka upp nya leverantörer och produkter.

- Jag har ett nära samarbete med våra säljare där vi hela tiden är uppdaterade om vad som sker på marknaden, rykten om andra producenter och inte minst prisutvecklingen. Jag tittar även på om det finns något vi kan göra annorlunda för att bli ännu bättre.

Dessutom är det av yttersta vikt för Lars att förstå våra kunders behov och lyssna på deras önskemål. Med många olika kvaliteter bland produkterna är hans uppdrag att säkerställa att våra kunder får rätt produkt med rätt kvalitet.

Har arbetat på Swed Handling tidigare

Lars har en gedigen bakgrund där han har arbetat som produktchef för lösningsmedel i över 26 år. Han tycker det känns utmanande och roligt att nu få arbeta med nya produkter mot tidigare. Primärt kommer han att arbeta med de produkter vi importerar från Asien. Vi planerar att genomföra flera resor till Asien för att besöka befintliga och nya leverantörer.

- Detta är något jag ser väldigt mycket fram emot. Det är alltid spännande att komma ut och titta på produktionsanläggningarna och se hur det går till. Man får en helt annan förståelse för hela produktionskedjan.

Lars har tidigare arbetat hos oss. Det var mellan 1996–1998 då han kom i kontakt med Tommy Andersson som startade Swed Handling. Efter det har mycket hänt och när han flyttade till Norrköping lärde han känna vår VD, Rickard Andersson.

- I höstas ringde Rickard mig och berättade att de hade en tjänst ute som skulle passa mig. Då jag inte har så många år kvar i arbetslivet kände jag att om jag ska göra något nytt ska jag göra det nu. Jag var redo för nya utmaningar och det Swed Handling erbjöd verkade kul och spännande.

Varmt välkommen till oss Lars! 

Swed Handling höjer standarden genom ISO-certifikat för anläggningen i Björketorp