Trevlig kickoff på Lidingö med hela Swed Handling-teamet

Sedan länge tillbaka har vi på Swed Handling haft som tradition att alla enheter träffas en gång per år på kickoff. Då brukar vi åka i väg till någon trevlig anläggning för att dels prata om företaget och framtiden och dels passa på att umgås med hela teamet. Dessa kickoffer brukar äga rum på våren efter bokslutet men på grund av covid blev det lite senare i år. Vi var i år på underbara Skogshem & Wijk på Lidingö. 

Swed Handling har vuxit mycket det senaste året. De som kommit nya till oss får på dessa träffar chansen att lära sig mer om verksamheten. Många av de nya har inte träffat alla på de andra enheterna, de kanske har pratat med dem i telefon men aldrig träffats. Här får man ett ansikte på varandra och får chansen att lära känna varandra utanför arbetet.

- Dessa kickoffs brukar börja med att vi pratar om hur företaget ligger till, vad vi har framför oss, utmaningar vi står inför och annan aktuell information om verksamheten. De olika avdelningarna får berätta om vad som händer hos dem. Sen brukar de tilldela en del av dagen till ett tema. Temat i år var säkerhetskultur vilket vi tycker är ett väldigt viktigt ämne, säger Anita Hedling som är personalchef.


På årets kickoff fick vi en föreläsning av Peter Kemi som är en frilansande konsult inom ämnet säkerhetskultur. Efter föredraget delade vi in oss i grupper och diskuterade hur säkerhetskulturen fungerar hos oss och hur vi kan förbättras inom säkerhetsfrågor. Efter detta träffades vi alla igen och diskuterade det vi kommit fram till. Det var väldigt givande att få höra samtliga kollegors tankar om hur vi kan utvecklas och bli ännu bättre som arbetsplats. Tanken är såklart att jobba vidare med det som tagits upp under konferensen och verkligen fånga denna chans till utveckling.

- Förutom att denna typ av samling är bra för verksamheten är det såklart också väldigt trevligt. Det är ett lysande tillfälle för personalen att nätverka och många kollegor har uttryckt att de längtat efter den här årliga kickoffen. Vi samlades under kvällen för gemensam middag och underhållning. Att umgås med varandra mellan avdelningarna är viktigt, vi umgås ju inte på jobbet på samma sätt som på en kickoff. Det är inte heller jätteofta vi är alla tillsammans och gör saker vilket stärker teamet, säger Anita.


Vi på Swed Handling är ett lättsamt gäng som gillar att umgås med varandra så det blir väldigt trevlig stämning när vi kommer i väg på sådana här saker. Det blir en givande summering av året som har varit. Vi ser redan fram emot nästa års kickoff som planeras äga rum under våren enligt tradition.

Swed Handling ställer ut på Elmia Lastbil