Personalen får en extra ledig dag: “Det är det minsta vi kan göra”

Senaste året har varit utmanande för oss. Stigande priser och materialbrist på grund av oroligheter i världen samtidigt som orderingången har ökat. Mitt i allt har vi dessutom bytt affärssystem.
– Alla medarbetare har ställt upp, arbetat övertid, varit innovativa och löst problem. Att ge dem en extra ledig dag är det minsta vi kan göra, säger vår personalchef Anita Hedling. 


Engagemanget hos medarbetarna på Swed Handling är fantastiskt. De har arbetat intensivt och ställt upp både på kvällar och helger för att vi ska kunna behålla den höga servicenivån till våra kunder.  
Det senaste året har varit utmanande för alla våra avdelningar. Sena leveranser, råvarubrist, ökade kostnader samtidigt som orderingången har varit större än någonsin är några av anledningarna. 

– Våra medarbetare har fått agera problemlösare, jagat och svarat på frågor från kunder. Den ökade orderingången beror till viss del på hamstring av vissa produkter. Många bunkrar för att säkra sin tillgång på kemikalier, säger vår personalchef Anita Hedling.

Vi har tidigare berättat om bristen på Urea, som krävs för att tillverka AdBlue®. Det har inneburit att vi fått fler kunder, både gamla och nya som hör av sig. 

 

Återhämtning är det bästa vi kan ge bort

Anita lyfte upp frågan med ledningen om att tacka personalen på något sätt. Men hur?

– Om vi hade givit dem en present hade de behövt förmånsbeskatta. Det du kan ge bort utan att det kostar medarbetarna någonting är ledig tid, vilket både är välbehövligt och uppskattat. 

Ledningen var med på tåget och har beslutat att ge alla anställda betald ledighet fredagen under Kristi Himmelfärdshelgen.

– Ofta har man inget inbokat då eftersom man ska jobba på fredagen. Nu får alla en långhelg där de kan tillbringa tid med familj och vänner.

 

Vi vill rikta ett stort tack till alla våra medarbetare får det otroliga arbete ni gör!

Swed Handling tillverkar Fredriks produkter på beställning: “Våra bolag är en perfect match”