EGNA TURBILAR GER EN EXTRA SERVICE TILL KUNDERNA

Vi har sex egna ekipage som distribuerar i stort sett alla våra produkter till stora delar av mellersta Sverige. Att vi själva sköter transporterna efter ett fast schema ger en extra service till kunderna och de vet när de kan förvänta sig att få leverans.

Ända sedan starten har vi själva hanterat transporten av våra produkter. Våra turbilar kör på fasta scheman, från Norrköping och Gävle, till i stort sett hela mellersta Sverige. Det är vår logistikchef Therese Ekholst som ansvarar för att ta fram scheman och för driften av turbilarna.
– Att vi kör ut produkterna själva ger ett mervärde till kunden och vi har möjlighet att göra det lilla extra. Och för det mesta är det samma chaufför som kommer med leveransen.
Våra fasta turbilscheman gör det enkelt för kunden att planera. Lägger de en order två dagar innan vi kör till den aktuella orten vet de exakt när vi dyker upp.
– Och kunderna vet att de kan räkna med att de verkligen får sina produkter i rätt tid.

Bra för miljön och ekonomin
Förutom att leverera färdigförpackade produkter gör vi även överpumpningar ute hos kund. En annan service är att vi tar tillbaka returemballage och återfyller dem.
– Det är bra för både miljön och ekonomin. Vi hyr ut stora IBC-behållare och när de är tömda är det bara att ringa till oss så hämtar vi upp dem nästa gång vi har vägarna förbi. Då slipper det stå och ta plats och kosta pengar. Det är populärt bland våra kunder.

Kör bara på miljövänligt bränsle
Just miljö har alltid varit ett prioriterat område för oss. Därför körs våra turbilar endast på HVO, hydrerad vegetabilisk olja, sedan fem år tillbaka.
– HVO är en 100 procent förnybar syntetisk diesel framställd av rapsolja och slaktavfall. Sedan vi bytte från fossil diesel har vi minskat vårt koldioxidutsläpp med 90 procent, från framställan till förbränning.
Therese berättar att vi i framtiden skulle vilja elektrifiera alla transporter.
– Även för kunderna är det viktigt med miljövänliga transporter, så de är nöjda med vårt val trots att det kostar lite extra.

Är du nyfiken på vart vi kör hittar du våra turbilscheman här!


SOMMAR INNEBÄR HÖGT TRYCK PÅ KLOR