Stolta sponsorer till Norrköping Dolphins guldlag

Norrköping Dolphins tog i år dubbla SM-guld och vi på Swed Handling är oerhört stolta, både som Norrköpingsbor och sponsor. För oss är det viktigt att stötta lokala föreningar som har en bra värdegrund och bidrar till ett bättre samhälle och det gör Norrköping Dolphins. 


Vi säger stort grattis till Norrköping Dolphins som i år kammade hem två välförtjänta guldpokaler. Som Norrköpingsbo blir man såklart extra stolt och det är inget undantag för oss på Swed Handling.

- Vi stöttar flera lokala lag och föreningar i Norrköping. Det som är viktigt för oss är att vi vill synas med de som har en bra värdegrund och det har Dolphins, berättar vår VD Rickard Andersson.

Dolphins jobbar föredömligt med integration där de bland annat har ett projekt som heter Basket där du bor, där alla ska få möjligheten att kunna börja spela basket. Dolphins bidrar till ett bättre samhälle genom att integrera fler ungdomar till sporten och ge dem en känsla av meningsfullhet och det är därför det är en självklarhet för oss att stötta en förening som Dolphins. Vi på Swed Handling strävar efter att vara ett hållbart företag och då handlar det inte bara om att arbeta med miljöfrågor utan även frågor som dessa.

- Personligen anser jag att det är positivt att delta i lagsporter som barn och ungdom. Det är inte bara utvecklande fysiskt utan även socialt. Man lär sig verka i en grupp, ta hänsyn till andra människor och att tillsammans sträva mot ett gemensamt mål. Något som man har stor nytta av när man sedan kommer ut i arbetslivet.

Att vi sponsrar Dolphins för att de har en bra värdegrund är såklart en stor anledning men sedan vill vi såklart synas med våra loggor och budskap. Dels för att personalen hos oss ska känna en stolthet över att jobba på Swed Handling men också för att bygga vårt varumärke lokalt så det blir enklare att hitta ny personal när det behovet finns.

”Vi är tacksamma över samarbetet med Swed Handling”
- Att vinna guld med både damerna och herrarna är helt fantastiskt, det är något som aldrig åstadkommits i klubbens historia, så det känns såklart oerhört kul. Det har varit en hel del firande och uppvaktande den senaste tiden, berättar David. 

- Att vi får in sponsorer som stöttar oss är superviktigt och betyder massor för klubben. Vi behöver ha en stabil ekonomi för att få saker och ting att gå runt. Vi är väldigt tacksamma över samarbetet vi har och har haft under många år med Swed Handling. Vi hoppas kunna växa tillsammans över tid. 

Precis som vår VD Rickard nämner så säger David att de är väldigt måna om att sponsorerna delar samma värderingar som Norrköping Dolphins när det bland annat kommer till jämställdhet, mångfald och etnisk bakgrund. 

- I klubben har vi 50/50 utövare tjejer och killar i föreningsmedlemmar, 50/50 kvinnor och män i styrelsen och nästan 50/50 tjejer och killar som coachar. Det är något vi arbetar hårt för och värderar högt och då är det viktigt att man har företag som står för samma värderingar. 

Personalen får en extra ledig dag: “Det är det minsta vi kan göra”