En friare typ av transport

På Swed Handling distribueras 70 procent av produkterna med egna turbilar som körs av våra duktiga chaufförer. Johnny Fahlstedt och Linn Asplund är två av de chaufförer som utgår från vårt lager i Norrköping. Som chaufför hos oss har man en väldigt fri arbetsdag där man får träffa, och bygga relationer till, många av våra kunder.

 

En vanlig arbetsdag börjar med att chaufförerna lastar upp bilarna på lagret de utgår från. Sedan sätter de i gång med sina turer för dagen. För Johnnys del är det Stockholmsrutten som gäller och för Linns del är det Norrköping, Nyköping eller Stockholm. 
Vi har fyra turbilar som utgår från Norrköping och varje turbil har en fast rutt som ska köras. Vissa av chaufförerna kör flera av turbilarna och därmed flera olika turer. Andra kör samma lastbil, och samma tur, samtliga arbetsskift.

 

- Det bästa med mitt jobb är att det är så fritt. Man får styra och ställa lite som man själv vill. Jag gillar också att det är så bra sammanhållning på företaget. Det är kul att man får en relation till kunderna man levererar till. Man lär känna dem på ett annat sätt när man kör till samma kunder varje vecka, säger Linn.
 

Turbilarna går på samma rutter hela tiden och chaufförerna går på 4-dagarsschceman så de är lediga på olika dagar. Fördelen med att många chaufförer kör olika rutter är att de kan hoppa in på någon annans skift då de känner till rutterna och kunderna. Det ger en trygghet både för oss som företag och för chaufförerna. 

 

-       Jag har jobbat på Swed Handling i snart sju år och trivs väldigt bra. Jag tycker om att man sköter sig själv och får tillit från företaget. Det är det bästa med att jobba på Swed Handling. För mig med barn är det skönt att kunna vara hemma med dem vid behov och veta att verksamheten fungerar ändå, förklarar Johnny.

 

Tack till Johnny, Linn och resten av våra fantastiska chaufförer för den roll ni spelar i vårt hållbarhetsarbete och i verksamheten i stort!

 

 

Trevlig kickoff på Lidingö med hela Swed Handling-teamet