Ännu ett händelserikt år lider mot sitt slut

Att ta tillfället i akt att reflektera över vad som har hänt så här mot slutet av året är både nyttigt och väldigt roligt. För oss på Swed Handling har 2023 inneburit både ett nytt dotterbolag, utbyggnad av lagerkapaciteten och en storsatsning på vårt miljö- och hållbarhetsarbete. Jag är också väldigt stolt över att vi både utsetts till Årets Företagare och DI Gasell. 

 
2023, ännu ett år som präglats av oroligheter i vår omvärld och ekonomisk osäkerhet i landet. Trots detta har Swed Handling stått starkt och även lyckats utöka verksamheten.

Året började riktigt positivt då vi förvärvade Kebelco, ett bolag som säljer och distribuerar kemikalier och andra produkter till livsmedelsindustrin. Ett spännande förvärv som betyder att vi breddar vårt sortiment och vår geografiska spridning. Tidigt på året byggde vi även ut vårt lager i Gävle i och med ett ökat tryck på anläggningen.

Vi har tagit ett stort omtag med vårt ledningssystem, där vi även integrerat vårt systematiska arbetsmiljöarbete. Ett arbete vi har satsat enormt mycket på 2023, bland annat genom ett projekt ihop med arbetsmiljöingenjören Rebecca Höjer. Under året har vi även som första företag lanserat en Svanengodkänd spolarvätska.

Höjdpunkter under 2023 

Två av årets höjdpunkter var när Therese och jag utsågs till Årets Företagare i konkurrens med flera framgångsrika företagare och när Swed Handling utsågs till Gasellföretag enligt DI. Utmärkelser jag är riktigt glad över. 

Sammanfattningsvis har vi trots sämre konjunktur lyckats expandera verksamheten med många nya kunder. Vi stänger detta år med ett fint resultat, vilket gör att vi kommer att dela ut en bonus till våra medarbetare. 

 

Jag vill passa på att tacka alla medarbetare, kunder, leverantörer och samarbetspartners för ett riktigt fint år!

Under nästa år har vi flera spännande projekt att se fram emot och vi kommer att fira att bolaget varit verksamt i 30 år.

På återseende 2024!

Rickard Andersson, 
VD, Swed Handling

Hållbar leveranssäkerhet med våra egna turbilar