Årets Företagare i Norrköping är Rickard Andersson och Therese Ekholst

Igår arrangerades årets Företagargala på Linden Köpcentrum i Norrköping. Överraskade fick Rickard Andersson och Therese Ekholst kliva upp på scenen och ta emot det ärofyllda priset Årets Företagare. 


När Rickard Andersson och Therese Ekholst gick på Företagargalan trodde de inte att de skulle få ta emot priset Årets Företagare. 

– Det var överraskande, vi hade inte räknat med att vinna den fina utmärkelsen. Vi gick till galan med inställningen att ha en trevlig kväll. Det är fantastiskt att vi vann! Det har varit mycket glädje och gratulationer på kontoret idag. Att just Swed Handling vann är ett rent lagarbete, vi gör det tillsammans. Därför är det extra kul. På måndag firar vi med tårta, berättar Rickard. 


Under prisutdelningen pratade Therese Ekholst bland annat om varför hållbarhet är en så viktig fråga för oss på Swed Handling:

– Vi vill minska miljöbelastningen och jobba med arbetsmiljö framför allt. Det är farliga produkter vi jobbar med, därför är säkerhet och arbetsmiljö så viktigt för oss. Vi är rädda om vår personal. 


Motiveringen löd:

“Företaget har drivits framgångsrikt under många år med stadig tillväxt och utveckling i sin bransch. I dag är det en av Sveriges ledande distributörer med distribution i hela Skandinavien. Verksamheten i Norrköping utgör företagets hjärta med både huvudkontor och lager. Företagarna driver bolag med ett tydligt fokus på kundvård och sin personal samt skapar minimal miljöpåverkan av verksamheten. Genom marknadens mest utbyggda returemballagesystem, innovativa logistiklösningar och alternativa mer miljövänliga produkter har man kontroll över hela kedjan, vilket leder till en liten miljöpåverkan och en effektiv drift, vilket också har resulterat i en stor tillväxt för företaget. Sedan starten 1994 har grundarfamiljen gång på gång visat prov på gott entreprenörskap och innovativt tänkande för att utvecklas och ta ledningen inom sin bransch."      


Swed Handling nomineras till Årets Företagare