Nytt samarbete med Lantmännen Agro Oil

När Agro Oil fick problem med sina leverantörer av bland annat kylarvätska och spolarvätska kontaktade de oss på Swed Handling. Inom kort levereras den första ordern och Fredrik Andersson på Agro Oil ser hoppfullt på vårt framtida samarbete.
– Det är skönt att bara ha en partner som håller koll på hela flödet. 

 
Agro Oil, som är en del av Lantmännen, ägde tidigare en fabrik i Stockholm tillsammans med OKQ8. När Stockholm stad beslutade sig för att riva fabriken till förmån för nya bostäder fick ett företag i Estland uppdraget att leverera de kemprodukter Agro Oil erbjuder i sitt sortiment.   
– Vi har haft några problem eftersom leverantören inte erkänner när det blir fel. De hoppas på att vi inte ska märka någonting, säger Fredrik Andersson, kund- och logistikansvarig på Agro Oil. 

Därför kontaktade de oss på Swed Handling istället. 
– Just nu tillverkar de etiketter och snart kan vi se fram emot första leveransen. Swed Handling gav ett proffsigt intryck när vi var där och hälsade på så jag ser hoppfullt på framtiden. 

En partner som löser allt


Innan har Agro Oil vänt sig till olika leverantörer för att köpa in kylarvätska, spolarvätska, avfettning och batterivatten. Fredrik tycker att det är skönt att nu bara ha en partner som löser allt. 
– Tidigare har vi även fått ansvara för att produkterna har rätt säkerhetstexter och uppfyller lagkraven. I vårt nuvarande samarbete ansvarar Swed Handling även för dokumentationen. 

Fredrik berättar att om de tidigare haft någon fråga om varför leverantören har gjort på ett visst sätt har de fått därför att man gör så som svar. 
– Swed Handling ger oss riktiga svar på våra frågor. 

Hoppfull framtid


Även om etiketterna inte varit på plats förrän nyligen har vi redan gjort en första leverans till Agro Oil.
– Vi levererar kylarvätska till ett varv som servar fartyg i yrkestrafik, som ringde och ville ha 6 000 liter akut. Vi frågade om Swed Handling kunde leverera och det var inga problem. Både vi och vår kund blev supernöjda.

Tanken med samarbetet är att vi ska fylla på Agro Oils lager.
– Vi lämnar prognoser och de hjälper oss att se till att produkterna aldrig tar slut. Extra roligt är att Swed Handling även har ett samarbete Lantmännen Agroetanol, det är kul att produkterna kommer från oss från starten. 

Vår nya hemsida – lättnavigerad och i enlighet med vår grafiska profil